Het boek ‘De kinderen die nog leven’ is te bestellen bij de Stichting Vrienden van AMCHA in Nederland, onder meer door een mail te sturen naar: info@amcha.nl. Vul daarbij uw volledige adres in zodat wij u het boek kunnen toesturen.

 

In 2012 bestond AMCHA 25 jaar. AMCHA Nederland maakte van de gelegenheid gebruik om extra aandacht te vestigen op het bijzondere werk van AMCHA in Israël. Fotograaf Bert Nienhuis en journalist Arjeh Kalmann hebben ter plaatse een aantal cliënten geportretteerd.

Resultaat is het boek De Kinderen die nog leven, met schitterende foto’s en indrukwekkende verhalen van holocaust-overlevenden (zie een aantal verhalen op deze website). De foto’s waren bovendien op een bijzondere manier ruim een jaar lang geëxposeerd in het Nationaal Monument Kamp Amersfoort, op een formaat van 1,5 bij 2 meter langs de gerestaureerde schietbaan.

Arie Slob, lid van het Comité van Aanbeveling, overhandigde onder het oog van meer dan honderd belangstellenden op 12 april 2012 het eerste exemplaar van het boek aan Haim Divon, ambassadeur van Israël in Nederland. Daarna liepen de aanwezigen gezamenlijk naar de schietbaan om de foto’s te bekijken.

De lokale RTV-zender EVA maakte een reportage, nog te zien op YouTube, met interviews met de schrijver, de fotograaf en met Arie Slob.

Bekijk hier een filmpje.
RTV Utrecht maakte een impressie van de tentoonstelling en het boek.